Geschiedenis - Topwines4U - Topwijnen uit het Spaanse gebied Priorat

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Geschiedenis

Mas Gran

Over bodega Mas Gran
De wedergeboorte van deze bijzondere wijngaard Mas Gran in de Montsant D.O., grenzend aan het Priorat gebied, begon met een overname van de familie Wijnen in 2005. Mas Gran werd opgericht door de familie Francisco Fonseca. Ze begonnen in 1939 met de aanplant van wijnstokken met verschillende rassen. Erkenning van een unieke combinatie topografie, bodem en het micro klimaat, een uniek “terroir” en een duizend jaar oude wijntraditie dat wordt gekenmerkt in het maken van bijzondere wijnen.

Mas Gran beslaat 50 hectare, waarvan 24 hectares beplant met oude wijnstokken, 2000 olijfbomen waarvan 26 zeer oude tussen 300 en 850 jaar oud. Goede omstandigheden ten aanzien van het zonlicht, hoogte circa 400 mtrs. tot 900 mtrs., en daardoor ideale temperatuur waardoor een uitstekende rijping tot stand komt.

De familie Wijnen hebben op Mas Gran nogal wat werkzaamheden verricht, de stenen, voor de wanden (zgn. “marges”) werden bij elkaar gezocht en zijn weer hersteld, toegangs paden werden hersteld en opnieuw gerealiseerd, draden langs de wijnstokken hersteld en opnieuw aangelegd.en zodoende trachten moderne wijngaard beheer te realiseren . Op deze manier, hebben we de gemiddelde opbrengst tot 1,2 kg. per wijn verbeterd, afhankelijk van de kenmerken van elke vintage. Wij zullen blijven streven naar het produceren van de allerbeste wijnen van de Montsant; we gebruiken alleen onze eigen druiven; cariñena, cabernet sauvignon, grenache negre, grenache blanc, macabeu, tempranillo en syrah. Onze bedoeling is het continue verbeteren van onze wijnen, te weten de complexiteit, het evenwicht, de harmonie, en dat we ze trachten in de top te krijgen en zodoende internationale faam voor onze wijnen van Bodega Mas Gran te creëren.
Priorat Map


Topwines Onderneming

Keurmerken
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu